HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?
The Fishmarket, selfish hal termékek

Szezámmagos lazac nyársak

2012.12.04

Kategóriák: Recept,

 

Szezámmagos lazac nyársak póréhagymás zelleres rizottóval

Hozzávalók 1 főre:

25 dkg lazacfilé, bőr nélkül        
2 ek finomliszt
1 tojásfehérje
1 mk tengeri só
2-3 maréknyi szezámmag
4 bambusznyárs
napraforgó vagy szőlőmagolaj a sütéshez
1 kis citrom
 
rizottó:
1 ek olívaolaj
2 dl rizottóhoz való rizs
0,5 dl száraz fehérbor
6-8 dl húsleves
fél szál póréhagyma (hosszában félbevágva, hogy a zsenge zöld szárból is jusson bele)
1 szál angolzeller
2 ek mascarpone (5 dkg)

 

Elkészítése:

A zellerszárról lehúzzuk a fás részeket, majd a póréhagymával együtt apró kockákra vágjuk. Az olívaolajban üvegesre fonnyasztjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a rizst és addig sütjük, amíg az is üvegessé válik, majd felöntjük a borral. Miután a bort a rizs magába szívta, apránként elkezdjük felöntögetni a húslevessel, gyakori kavargatás közben.

Amikor a rizs haraphatóra fő, beállítjuk a rizottó sűrségét húslevessel, reszelünk bele kevés citromhéjat, majd hozzáadjuk a mascarponet is.

Közben a lazacot papírtörlővel szárazra itatjuk, majd nagyjából 2 centis kockákra vágjuk. Megszórjuk a liszttel, összeforgatjuk. A tojásfehérjét a sóval laza habbá verjük, majd beleforgatjuk a lazac kockákat.

Bambusznyársra húzzuk, majd minden oldalát alaposan megszórjuk a szezámmaggal, hogy mindenhol beborítsa a húst.

Kevés olajban forró serpenyőben minden oldaláról aranyszínűre sütjük a nyársakat.

A rizottó mellé tálaljuk a lazac nyársakat, tálalásnál a halat meglocsoljuk citromlével.

 

 

Recept by Herczeg Gabriella

Címkék: lazac, lazacfilé, szezámmag, nyárs, póréhagyma, zeller, rizottó,