HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?

Serpenyős Lazacfilé ceruzababbal

Serpenyős Lazacfilé ceruzababbal

Hozzávalók 4 személyre:

Selfish Norvég lazac filé 4 csomag
Friss (esetleg gyorsfagyasztott) ceruzabab 400g
Bacon szalonna  apró kockákra vágva 50g
Paradicsom 2 db
Olíva olaj 2 evőkanál
Vaj 30 g
Só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint
Kristálycukor 1 kávéskanál
Friss finomra vágott petrezselyem 1 kiskanálnyi
Fokhagyma gerezd összezúzva 1 gerezd
Esetleg szódabikarbóna  

 


A csomagolás felbontása után a halszeleteket konyhai papírtörlővel szárítsuk meg.

Dörzsöljük be a halszeletek minden oldalát sóval és frissen őrölt feketeborssal és kevés olívaolajjal.

Egy vastag falú serpenyőt forrósítsunk fel és helyezzük bele a halszeleteket. Azonnal csökkentsük a láng fokozatát közepes erősségűre, majd süssük a filék mindkét oldalát 2-3 percig, majd vegyük ki. Tálalásig alufóliával letakarva tartsuk melegen.

A ceruzabab elkészítése:

Ha friss ceruzababot vettünk, végeit vágjuk le és mossuk meg. Forraljunk egy edényben sós, enyhén cukros vizet. Ha szeretnénk, hogy a bab szép zöld színét megőrizze, adhatunk hozzá egy csipet szódabikarbónát.

A babot a forró vízbe helyezve főzzük 5-6 percig, majd szűrjük le.

A paradicsomot 10 másodpercre mártsuk lobogva forró vízbe (az egyszerűség kedvéért ez lehet a bab egyébként is forró vize), majd húzzuk le a héját és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.

Egy serpenyőben az olívaolajon, közepes fokozaton pirítsuk arany barnára a bacon szalonnát, majd adjuk hozzá a ceruzababot, a paradicsomhúst és ízesítsük sóval, frissen őrölt feketeborssal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá a vajat és mikor a vaj elolvadt, alkalmanként megkeverve még pirítsuk 1 percig.

A babot a tányérokra halmozzuk, majd rá helyezzük a halfiléket.

Tipp: kiegészítésként burgonyapürét is adhatunk hozzá.