HU | EN
Regisztrci » Elfelejtette jelszavt?

Serpenys Lazacfil ceruzababbal

Serpenys Lazacfil ceruzababbal

Hozzávalók 4 személyre:

Selfish Norvég lazac filé 4 csomag
Friss (esetleg gyorsfagyasztott) ceruzabab 400g
Bacon szalonna  apró kockákra vágva 50g
Paradicsom 2 db
Olíva olaj 2 evkanál
Vaj 30 g
Só, frissen rölt feketebors ízlés szerint
Kristálycukor 1 kávéskanál
Friss finomra vágott petrezselyem 1 kiskanálnyi
Fokhagyma gerezd összezúzva 1 gerezd
Esetleg szódabikarbóna  

 


A csomagolás felbontása után a halszeleteket konyhai papírtörlvel szárítsuk meg.

Dörzsöljük be a halszeletek minden oldalát sóval és frissen rölt feketeborssal és kevés olívaolajjal.

Egy vastag falú serpenyt forrósítsunk fel és helyezzük bele a halszeleteket. Azonnal csökkentsük a láng fokozatát közepes ersségre, majd süssük a filék mindkét oldalát 2-3 percig, majd vegyük ki. Tálalásig alufóliával letakarva tartsuk melegen.

A ceruzabab elkészítése:

Ha friss ceruzababot vettünk, végeit vágjuk le és mossuk meg. Forraljunk egy edényben sós, enyhén cukros vizet. Ha szeretnénk, hogy a bab szép zöld színét megrizze, adhatunk hozzá egy csipet szódabikarbónát.

A babot a forró vízbe helyezve fzzük 5-6 percig, majd szrjük le.

A paradicsomot 10 másodpercre mártsuk lobogva forró vízbe (az egyszerség kedvéért ez lehet a bab egyébként is forró vize), majd húzzuk le a héját és vágjuk 2x2 cm-es kockákra.

Egy serpenyben az olívaolajon, közepes fokozaton pirítsuk arany barnára a bacon szalonnát, majd adjuk hozzá a ceruzababot, a paradicsomhúst és ízesítsük sóval, frissen rölt feketeborssal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá a vajat és mikor a vaj elolvadt, alkalmanként megkeverve még pirítsuk 1 percig.

A babot a tányérokra halmozzuk, majd rá helyezzük a halfiléket.

Tipp: kiegészítésként burgonyapürét is adhatunk hozzá.

       

Kiskereskedelmi rlistnkat IDE KLIKKELVE tekintheti meg!