HU | EN
Regisztrci » Elfelejtette jelszavt?

Serpenyben slt pikns pangziusz fil

Serpenyben slt pikns pangziusz fil

Hozzávalók 4 személyre:

Selfish pangáziusz filé 4 db
Olívaolaj 3 evkanál
Vaj 50 g
 
Frissen rölt fekete bors  
Petrezselyemzöld finomra vágva  
Capri virág 1 kávéskanál
1/2 citrom leve  

 


Elkészítése:

A Selfish csomagolás felbontása után a halfiléket konyhai papírtörln szárítsuk meg.

Ízesítsük a filéket sóval, frissen rölt feketeborssal es filénként néhány csepp citromlével.

Egy lapostányérra vagy tálcára öntsünk 3 evkanál olívaolajat. Egy megfelel méret serpenyt tegyünk a tzhelyre, es forrósítsuk fel a legersebb fokozaton. A halfiléket forgassuk meg a tányérra ontott olívaolajon, majd helyezzük a serpenybe. Süssük hirtelen mindkét oldalát aranysárgára, majd vegyük le a lángot a legkisebb fokozatra.

Apró darabokban adjuk hozza a vajat, a friss finomra vágott petrezselyemzöldet és a sózott, szárított capri virágot. A vaj megolvad es a serpenyben kicsit felhabzik, egyúttal a zöldfszerek íze is a vajba oldódik. ízlés szerint meg néhány csepp citromlével ízesíthetjük. Azonnal, forrón tálaljuk, hozza vajban párolt zöldségeket, ftt burgonyát, esetleg friss kevert salátát ajánlunk.

Alternatíva: aki szereti a bundázott rántott ételeket, a pangáziusz kiválóan alkalmas rántott halszelet készítéséhez!

     

Kiskereskedelmi rlistnkat IDE KLIKKELVE tekintheti meg!