HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?

Serpenyőben sült pikáns pangáziusz filé

Serpenyőben sült pikáns pangáziusz filé

Hozzávalók 4 személyre:

Selfish pangáziusz filé 4 db
Olívaolaj 3 evőkanál
Vaj 50 g
 
Frissen őrölt fekete bors  
Petrezselyemzöld finomra vágva  
Capri virág 1 kávéskanál
1/2 citrom leve  

 


Elkészítése:

A Selfish csomagolás felbontása után a halfiléket konyhai papírtörlőn szárítsuk meg.

Ízesítsük a filéket sóval, frissen őrölt feketeborssal es filénként néhány csepp citromlével.

Egy lapostányérra vagy tálcára öntsünk 3 evőkanál olívaolajat. Egy megfelelő méretű serpenyőt tegyünk a tűzhelyre, es forrósítsuk fel a legerősebb fokozaton. A halfiléket forgassuk meg a tányérra ontott olívaolajon, majd helyezzük a serpenyőbe. Süssük hirtelen mindkét oldalát aranysárgára, majd vegyük le a lángot a legkisebb fokozatra.

Apró darabokban adjuk hozza a vajat, a friss finomra vágott petrezselyemzöldet és a sózott, szárított capri virágot. A vaj megolvad es a serpenyőben kicsit felhabzik, egyúttal a zöldfűszerek íze is a vajba oldódik. ízlés szerint meg néhány csepp citromlével ízesíthetjük. Azonnal, forrón tálaljuk, hozza vajban párolt zöldségeket, főtt burgonyát, esetleg friss kevert salátát ajánlunk.

Alternatíva: aki szereti a bundázott rántott ételeket, a pangáziusz kiválóan alkalmas rántott halszelet készítéséhez!