HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?

Serpenyőben sült harcsafilé görög salátával

Serpenyőben sült harcsafilé görög salátával

Hozzávalók 4 személyre:

Selfish afrikai harcsa filé 4 csomag
Olíva olaj 0,5 dl
1 citrom leve  
só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint
Friss finomra vágott petrezselyem zöld

 

A salátához:

Jégsaláta ½ fej
Paradicsom 3 db
Kígyó uborka 150g
Sonkahagyma vagy lilahagyma 1 fej
Fekete és zöld magozott olívabogyó  
Feta sajt 100g
Szárított vagy friss oregánó ízlés szerint

 


Elkészítése:

A halfiléket a csomagolás felbontása után konyhai papírtörlővel szárítsuk meg.

Ízesítsük sóval, frissen őrölt feketeborssal. Egy vastag falú serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál olívaolajat és közepes fokozaton süssük készre a halfilék mindkét oldalát. Ez kb. 2-2 perc sütést jelent. Végül szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel.

A salátához a zöldségeket mossuk meg és szárítsuk meg. A Fetasajtot tördeljük vagy vágjuk 1-2 cm-es darabokra. Az olívabogyókról öntsük le a levét.

Egy salátástálban keverjük össze az ujjnyi csíkokra vágott jégsalátát a karikára vágott hagymát, 1-2 cm-es darabokra vágott uborkát és paradicsomot. Ízesítsük ízlés szerint sóval, frissen őrölt feketeborssal, oregánóval, olívaolajjal és citromlével.

A salátát tányérokra halmozzuk, és mellé tesszük a frissen sült halszeleteket.