HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?
The Fishmarket, selfish hal termékek

Selfish a tányéron! - Lazacfilé IV. rész

2012.11.08

Kategóriák: Recept, Selfish,

Zöldfűszeres lazacfilé aszalt paradicsomos fehérbab pürével

Hozzávalók 1 főre:

1 Selfish zöldfűszervajas lazacfilé        
olívaolaj
 
10 dkg száraz fehér bab (vagy 20 dkg konzerv, lecsöpögtetve)
3 ág kakukkfű
3 fél olajban eltett aszalt paradicsom, lecsöpögtetve
2 - 3 dkg vöröshagyma
1/2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

 

Elkészítése:

A babot előző este beáztatjuk, másnap enyhén sós, friss vízben a kakukkfű ágakkal együtt puhára főzzük, leszűrjük, kiszedjük a kakukkfű maradékát. Ha konzerv babot használunk, azt leszűrjük, átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

A hagymát és fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, az aszalt paradicsomot apróra kockázzuk. Az olívaolajon átpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és összemelegítjük. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük az aszalt paradicsomot is.

A lazacfilét elkészítjük a csomagoláson látható utasítás szerint, vagy serpenyőben sütjük ki. Ehhez a papírtörlővel leitatjuk a nedvességet a lazacról, majd kevés felhevített olívaolajban mindkét oldalán 3-3 percig sütjük, amíg a szeletek oldalán is kivilágosodik a halhús. A fűszervajat a szelet megfordítása után kockázzuk a filé tetejére.

Tálalásnál a babpüré tetejét extra szűz olívaolajjal megcsepegtetjük, mellé adjuk a zöldfűszeres lazacfilét.

              


Címkék: Lazac, lazacfilé, zöldfűszeres lazacfilé,