HU | EN
Regisztrci » Elfelejtette jelszavt?
The Fishmarket, selfish hal termkek

Selfish a tnyron! - Lazacfil IV. rsz

2012.11.08

Kategrik: Recept, Selfish,

Zöldfszeres lazacfilé aszalt paradicsomos fehérbab pürével

Hozzávalók 1 fre:

1 Selfish zöldfszervajas lazacfilé        
olívaolaj
 
10 dkg száraz fehér bab (vagy 20 dkg konzerv, lecsöpögtetve)
3 ág kakukkf
3 fél olajban eltett aszalt paradicsom, lecsöpögtetve
2 - 3 dkg vöröshagyma
1/2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

 

Elkészítése:

A babot elz este beáztatjuk, másnap enyhén sós, friss vízben a kakukkf ágakkal együtt puhára fzzük, leszrjük, kiszedjük a kakukkf maradékát. Ha konzerv babot használunk, azt leszrjük, átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

A hagymát és fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, az aszalt paradicsomot apróra kockázzuk. Az olívaolajon átpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és összemelegítjük. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük az aszalt paradicsomot is.

A lazacfilét elkészítjük a csomagoláson látható utasítás szerint, vagy serpenyben sütjük ki. Ehhez a papírtörlvel leitatjuk a nedvességet a lazacról, majd kevés felhevített olívaolajban mindkét oldalán 3-3 percig sütjük, amíg a szeletek oldalán is kivilágosodik a halhús. A fszervajat a szelet megfordítása után kockázzuk a filé tetejére.

Tálalásnál a babpüré tetejét extra szz olívaolajjal megcsepegtetjük, mellé adjuk a zöldfszeres lazacfilét.

              


Cmkk: Lazac, lazacfil, zldfszeres lazacfil,
Kiskereskedelmi rlistnkat IDE KLIKKELVE tekintheti meg!