HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?
The Fishmarket, selfish hal termékek

Selfish a tányéron! - Lazacfilé III. rész

2012.11.07

Kategóriák: Recept, Selfish,

Zöldfűszeres lazacfilé tormás alma-cékla salátával

Hozzávalók 1 főre:

1 Selfish zöldfűszervajas lazacfilé        
olívaolaj
 
15 dkg cékla, főzve vagy sütve
15 dkg alma
10 dkg zsíros natúr görög joghurt
1/2 mk friss, reszelt torma
1/2 mk cukor

 

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, a céklát szintén. A joghurtot kikeverjük a finomra reszelt tormával, ízesítjük cukorral, sóval, frissen facsart citromlével, ízlés szerint. Összeforgatjuk az alma és cékla csíkokkal.

A lazacfilét elkészítjük a csomagoláson látható utasítás szerint, vagy serpenyőben sütjük ki. Ehhez a papírtörlővel leitatjuk a nedvességet a lazacról, majd kevés felhevített olívaolajban mindkét oldalán 3-3 percig sütjük, amíg a szeletek oldalán is kivilágosodik a halhús. A fűszervajat a szelet megfordítása után kockázzuk a filé tetejére.

A lazacot a salátával tálaljuk.

           


Címkék: Lazac, lazacfilé, tormás,