HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?
The Fishmarket, selfish hal termékek

Recept sorozat VI. rész - Harcsa

2013.01.07

Kategóriák: recept,

 

Fokhagymás diós harcsaszelet párolt almás savanyú káposztával

Hozzávalók 4 főre:

4 harcsafilé, egyenként 15-20 dkg
4 marék dió (8 dkg)
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 tojásfehérje
olívaolaj
fekete bors
 
60 dkg savanyú káposzta
4 alma (60-80 dkg)
1 fej vöröshagyma (10 dkg)
1 tk szárított borsikafű (vagy 4-6 ág friss)
2 tk cukor
3 ek olívaolaj

 
Elkészítése:
 

A harcsafilékről leitatjuk a nedvességet, majd olívaolajjal vékonyan bekenjük. Sózzuk, tekerünk rá fekete borsot, majd bőrükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A fokhagymát és a rozmaring lecsipkedett leveleit mozsárban péppé dörzsöljük (vagy mindkettőt nagyon finomra aprítjuk) és a harcsaszeletek tetejére kenjük.

Lekenjük a harcsafiléket az elhabart tojásfehérjével, majd a késsel (vagy késes darálóval) finomra aprított diót is a filék tetejére szórjuk, jól rányomkodjuk.

200 C fokon 15-20 percig sütjük, a filék vastagságától függően. Amikor a dió megpirult és oldalról kivilágosodott a halfilé, akkor sült át a hal.

A savanyú káposztából kicsavarjuk a levet, az almát meghámozzuk, durvára reszeljük és azonnal összeforgatjuk a káposztával.

A hagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajon a cukorral együtt enyhén aranyszínűre sütjük kis láng felett, lassan, kevergetve. Hozzáadjuk az almás káposztát, borsikafüvet, sózzuk, borsozzuk és összeforrósítjuk.

A harcsafilét az almás savanyú káposztával és pirított burgonyával tálaljuk.

 
Recept by Herczeg Gabriella

 


Címkék: harcsa,