HU | EN
Regisztrci » Elfelejtette jelszavt?
The Fishmarket, selfish hal termkek

Recept sorozat IV. rsz - Lazacifil brn stve

2013.01.05

Kategrik: recept,

 

Lazacfilé brén sütve, zöld risotto-val és paprikakrémmel

Hozzávalók:

 

65 dkg lazacfilé        
2 g só
1 dl étolaj
32 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
32 dkg risotto rizs
2 dl zöldség leves
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl száraz fehérbor
5 dkg parmezán sajt
1 db piros kaliforniai paprika
1 db citrom

 

Elkészítés:

 

A piros kaliforniai paprikákat 200 fokos elmelegített sütben 40 percig sütjük, majd a háját és a magházát eltávolítjuk. A paprika húsát turmixgépbe tesszük, kevés olívaolajjal és sóval le turmixoljuk.  Olívaolajon finomra vágott shallot hagymát üvegesre pirítunk, majd hozzáadjuk a  rizottó rizst és a fehérbort.  Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük zöldség alaplével (vagy húslevessel), sózzuk, majd készre fzzük. A rizs akkor van kész, amikor már fogyaszthatóan puha de még roppan. Ezután hozzáadjuk a hideg vajat, a reszelt parmezánt valamint  az elre megfzött, pürésített (szrn átpaszírozott) zöldborsót. A lazacfilét besózzuk. Serpenyben kevés olajat hevítünk, majd közepes hmérsékleten, brével lefelé fordítva elkezdjük sütni , amikor a bre ropog, megforgatjuk, hogy  minden oldala megsüljön. A rizottót melegen tálaljuk, tetejére helyezzük a megsült lazacfilét, a paprikakrémmel és citrom cikkel díszítjük. 

 

Recept by Gerlóczy Cafe & Rooms deLUX


Cmkk: lazacfil, risotto, paprikakrm,
Kiskereskedelmi rlistnkat IDE KLIKKELVE tekintheti meg!