HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?
The Fishmarket, selfish hal termékek

Recept sorozat IV. rész - Lazacifilé bőrén sütve

2013.01.05

Kategóriák: recept,

 

Lazacfilé bőrén sütve, zöld risotto-val és paprikakrémmel

Hozzávalók:

 

65 dkg lazacfilé        
2 g só
1 dl étolaj
32 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
32 dkg risotto rizs
2 dl zöldség leves
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl száraz fehérbor
5 dkg parmezán sajt
1 db piros kaliforniai paprika
1 db citrom

 

Elkészítés:

 

A piros kaliforniai paprikákat 200 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a háját és a magházát eltávolítjuk. A paprika húsát turmixgépbe tesszük, kevés olívaolajjal és sóval le turmixoljuk.  Olívaolajon finomra vágott shallot hagymát üvegesre pirítunk, majd hozzáadjuk a  rizottó rizst és a fehérbort.  Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük zöldség alaplével (vagy húslevessel), sózzuk, majd készre főzzük. A rizs akkor van kész, amikor már fogyaszthatóan puha de még roppan. Ezután hozzáadjuk a hideg vajat, a reszelt parmezánt valamint  az előre megfőzött, pürésített (szűrőn átpaszírozott) zöldborsót. A lazacfilét besózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes hőmérsékleten, bőrével lefelé fordítva elkezdjük sütni , amikor a bőre ropog, megforgatjuk, hogy  minden oldala megsüljön. A rizottót melegen tálaljuk, tetejére helyezzük a megsült lazacfilét, a paprikakrémmel és citrom cikkel díszítjük. 

 

Recept by Gerlóczy Cafe & Rooms deLUX


Címkék: lazacfilé, risotto, paprikakrém,