Lazacos linguini

Hozzávalók 4 személyre:
Selfish norvég lazackockák | 2 csomag |
Linguini tészta (helyettesíthetõ spagettivel, vagy bármilyen olasz tésztával) |
300 g |
Só, fehérbors, oregánó, friss petrezselyem | ízlés szerint |
Reszelt parmezán sajt | 40 g |
Tejszín | 3 dl |
Póréhagyma karikára vágva | 120g |
Olívaolaj | 2 evõkanál |
Elkészítése:
Fõzzük készre a tésztát a csomagolásán olvasható utasítások szerint.
Egy magasabb falú serpenyõben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a karikákra vágott póréhagymát. Rövid pirítás után (ne barnuljon meg a hagyma!), a csomagolás felbontása után adjuk hozzá a lazackockákat. Ízesítsük ízlés szerint sóval, frissen õrölt fehérborssal, finomra vágott petrezselyemzölddel és oregánóval, majd öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk össze a mártást, végül ízesítsük reszelt parmezán sajttal és tálalás elõtt keverjük bele a kifõtt tésztát.