HU | EN
Regisztráció » Elfelejtette jelszavát?
The Fishmarket, selfish hal termékek

Lazacfilé diómártással és sült spárgával

2012.11.30

Kategóriák: Recept,

Lazacfilé diómártással és sült spárgával

Hozzávalók 2 főre:

25 dkg lazacfilé        
fekete bors
1 dl száraz fehérbor
1 salotta
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kakukkfű
1 marék dió finomra aprítva (vagy darált dió, 3-4 dkg)
1 dl tejszín
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
1 köteg zöld spárga (50 dkg)
1 ek vaj
csipet barnacukor

 

Elkészítése:

A salottát finomra aprítjuk, a fokhagymát szintén. Az egy evőkanálnyi vaj és olívaolaj keverékét felhevítjük, majd 2-3 percig sütjük benne a lazacot a bőrös oldalán, 1-2 percig a másikon, amíg az oldalán nézve a halfilé teljesn kivilágosodik (ha ezen a ponton azonnal kivesszük a serepenyőből, akkor belül még rozé marad). Sütés közben sózzuk, borsozzuk. A lazacot kiszedjük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a salottát a dióval, hozzáadjuk a fokhagymát, a csokorba kötött kakukkfüvet, átkeverjük, felöntjük a borral, beforraljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, borsozzuk, összeforraljuk, visszaszedjük bele a lazacfiléket és összemelegítjük.
Közben a fás szárától megfosztott, elpattintott, nagyjából 5 centis darabokra vágott spárgát a maradék vajban csipet cukorral megsütjük.
Tálalásnál a kakukkfüvet kidobjuk, majd a mártással együtt tálaljuk a lazacot. Mellé sült spárgát adunk.
 
Recept by Herczeg Gabriella

Címkék: lazac, lazacfilé, dió, spárga,